Schud jezelf af en toe wakker

Ben jij ook iemand die vaak moeilijk kan stoppen met werken of klooien achter je computer ’s avonds? Ben jij ook zo’n nachtmens (die vaak toch vroeg op moet) die nooooooit op tijd in bed komt? Vind jij jezelf ook vaak terug achter je computer of je papieren terwijl het al twee uur ’s nachts is en dat je daarna nog lang niet kunt slapen door de onrust in je hoofd?

Sinds een aantal weken gaat dat bij mij een stuk beter. Elke avond om half elf gaat de wekker van mijn mobiele telefoon. Ik heb ‘m zo ingesteld dat er een lekker muziekje uit te horen is en dat de wekkertekst zegt: relaxen of boekje lezen.cimg1069.JPG

Als de wekker gaat (en ik ben inderdaad nog aan het werk), dan heb ik een aantal keuzes: -of ik zet hem op snooze (9 minuten om af te maken waar ik mee bezig was), -of ik stop direct met waar ik mee bezig was en zoek ergens de rust, -of ik zet de wekker op bijvoorbeeld nog een half uur omdat er echt iets belangrijks is, -of ik negeer hem toch omdat ik nog zo lekker bezig ben.

Ik heb gemerkt dat het me erg helpt. Sterker nog, ik word er zelfs blij van. Door dat moment waarop ik wakker word geschud wordt de avond er minder eindeloos van . Ik heb veel vaker nog iets gezelligs gedaan ’s avonds -alleen of met mijn dierbaren- en ben al een heel aantal avonden veel eerder gaan slapen dan normaal. Het zorgt in ieder geval voor meer bewustzijn over tijd, waardoor het zelfs lijkt alsof ik de laatste tijd meer tijd heb.

3 reacties op “Schud jezelf af en toe wakker”

 1. Herkenbare situatie Anja en dank voor deze tip; ik ga ‘m vanavond eens proberen! Groet Paul | @phasselsmonning

 2. Benito de Miranda zegt:

  Super tip! Ik heb het een tijd gedaan en merkte al snel het voordeel…meer relaxen. Na het lezen van je prachtige boek ga ik mijn wekker nu direct weer instellen :-)

 3. Executioner zegt:

  Zoiets kan mij niet helpen, toen ik klein was kon ik nooit slapen en nu dat ik ouder ben ik het nog steeds hetzelfde.
  Rond 7u ga ik altijd slapen en dan om 14u eruit.
  Met mijn vorige job was dat gelukkig geen probleem dat was een vaste late ploeg waar je maar moest beginnen om 16u.
  Maar ik heb daar ontslag genomen en nu moet ik op zoek naar een nachtjob en ik vind er bijna geen en een dagjob dat gaat gewoon niet. Ik had een job aanbieding voor de dagploeg en ik ging het proberen, ik lag rond 3u in men bed maar lag wakker tot 7u, toen moest ik vertrekken maar ben dan gewoon blijven liggen en gaan slapen.. Dat is wat een nachtmens is, jij bent een dagmens dat niet kan slapen.

  Binnenkort heb ik een nachtjob maar eerst moet ik een opleiding van 2 weken volgen met de dag, dat gaan zware weken worden met weinig slaap…

Laat een bericht achter