Slimmer werken doe je zelf!

6 februari 2013

Het eerste interview met mij over Slimmer Werken in Vrouw en Passie.

Schermafbeelding 2013-02-06 om 6 feb. 2013    19.00.20

Schermafbeelding 2013-02-06 om 6 feb. 2013    19.01.32

Meer lezen in Vrouw en Passie? Kijk hier

19.000 downloads van mijn boek, and counting…

2 juni 2010

Eind november 2009 lag mijn boek ‘Slimmer werken vanaf nu’ in de (on-line) winkels. Een half jaar later, afgelopen vrijdag 29 mei werd via lifehacking.nl de gratis download van het boek beschikbaar. Ik hoopte dat een paar honderd, of misschien wel een paar duizend mensen mijn boek zouden gaan downloaden.  Zaterdagmiddag hadden 8000 mensen het gedownload en zondagmiddag gingen we over de 10.000 downloads heen. Vandaag, na 5 dagen, zitten we op 19.489 downloads!

Ik had van tevoren niet kunnen bedenken hoe ontzettend leuk dit is. Het idee dat zoveel mensen mijn boek nu op hun computer hebben staan, erdoorheen scrollen, en zien wat er in staat. Ik vind het geweldig.

Maar…
Grappig zijn de reacties van de afgelopen dagen toen ik mensen vertelde van de grote hoeveelheden downloads. Maar je geeft je boek zomaar weg?! Maar ben je dan niet bang dat je geen enkel boek meer verkoopt? Maar dan verdien je er toch niets meer aan? Maar hoeven mensen er dan niets voor te betalen als ze het downloaden? Heerlijk al die maar-vragen. En ik snap het ook, zo gewoon is het nu ook weer niet om je boek zomaar weg te geven.

En…
En met veel plezier heb ik het boek vorig jaar geschreven, en de eerste oplage van 1500 boeken is zo’n beetje verkocht. Op naar de tweede druk.  En natuurlijk gaan mensen het boek nog wel kopen. Ik kreeg gister een e-mail waar de volgende zin in stond: “Na het lezen van het gratis e-boek ga ik je boek ook aanschaffen, zodat ik er mijn eigen aantekeningen er in kan zetten”. Daarnaast is het een ideaal geschenk naar aanleiding van een presentatie van mij voor een organisatie aan de deelnemers. En is het natuurlijk  gewoon een fijn boekje om te lezen, mee aan de slag te gaan en aan anderen weg te geven : )

En ik ben veel zichtbaarder geworden, en dat is nu zo mooi:  19.489 mensen hebben mijn boek gezien, mijn naam gezien, gezien dat ik iets over Slimmer Werken weet en erover kan schrijven en vertellen. (weetje: de gemiddelde opbrengst van een presentatie staat gelijk aan de royalty’s van zo’n 600 boekjes).

En wat is nu leuker, één of twee duizend mensen die mijn boek kopen of 20.000 mensen die mijn boek lezen en kunnen verspreiden… De energie en plezier waarmee ik het boek heb geschreven heeft nu opeens veel meer zin. Nu kunnen veel meer mensen kennis nemen van de inhoud van mijn boek, iets leren over slimmer werken en die kennis weer verspreiden. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait.

Update  9 oktober 2010

Af en toe spreek ik op congressen en bij bedrijven en geef ik (al dan niet samen met mijn collega Herman Kopinga) trainingen of prikkelende, energieke sessies over slimmer werken. Er zijn bedrijven die ‘Slimmer werken vanaf nu’ als eindejaars-geschenk aan hun medewerkers of aan hun klanten geven:  “Het personeel hier heeft al aardig wat tips ter harte genomen, als onze klanten dat ook zo oppakken dan plukken ook wij daar de vruchten van!”

Vorige maand is de 2e druk van Slimmer werken vanaf nu uitgekomen. Inmiddels is het boek via lifehacking.nl 24002 keer gedownload, fantastisch.

Anja in het Dagblad van het Noorden

1 maart 2010

Woensdag 24 februari 2010 stond er een artikel over mij in het Dagblad van het noorden na een interview met mij over Slimmer Werken, lifehacking en het boek ‘Slimmer werken vanaf nu’.

HIER kun je het artikel lezen.

Schermafbeelding 2010-03-01 om 1 mrt 2010    12.11.24Schermafbeelding 2010-03-01 om 1 mrt 2010    12.13.18

Schud jezelf af en toe wakker

22 november 2009

Ben jij ook iemand die vaak moeilijk kan stoppen met werken of klooien achter je computer ’s avonds? Ben jij ook zo’n nachtmens (die vaak toch vroeg op moet) die nooooooit op tijd in bed komt? Vind jij jezelf ook vaak terug achter je computer of je papieren terwijl het al twee uur ’s nachts is en dat je daarna nog lang niet kunt slapen door de onrust in je hoofd?

Sinds een aantal weken gaat dat bij mij een stuk beter. Elke avond om half elf gaat de wekker van mijn mobiele telefoon. Ik heb ‘m zo ingesteld dat er een lekker muziekje uit te horen is en dat de wekkertekst zegt: relaxen of boekje lezen.cimg1069.JPG

Als de wekker gaat (en ik ben inderdaad nog aan het werk), dan heb ik een aantal keuzes: -of ik zet hem op snooze (9 minuten om af te maken waar ik mee bezig was), -of ik stop direct met waar ik mee bezig was en zoek ergens de rust, -of ik zet de wekker op bijvoorbeeld nog een half uur omdat er echt iets belangrijks is, -of ik negeer hem toch omdat ik nog zo lekker bezig ben.

Ik heb gemerkt dat het me erg helpt. Sterker nog, ik word er zelfs blij van. Door dat moment waarop ik wakker word geschud wordt de avond er minder eindeloos van . Ik heb veel vaker nog iets gezelligs gedaan ’s avonds -alleen of met mijn dierbaren- en ben al een heel aantal avonden veel eerder gaan slapen dan normaal. Het zorgt in ieder geval voor meer bewustzijn over tijd, waardoor het zelfs lijkt alsof ik de laatste tijd meer tijd heb.